Τζάμπολ Αγάπης - Ειδική Καλαθοσφαιρική Αγωγή

Εμφανίσεις: 1622
 
  Ήρωες της καθημερινότητας, γονείς παιδιών με αυτισμό και νοητική στέρηση. Πόσο σημαντικό είναι να υπάρχουν τέτοιες πρωτοβουλίες, όπως το "τζάμπολ αγάπης", είναι νομίζω προφανές. Πάντα θα κατέχουν ιδιαίτερη θέση στις καρδιές μας τέτοιες κινήσεις που η αγάπη για αυτά τα παιδιά οδηγεί κάποιους σε πνευματική και ψυχική διέγερση. Το "τζάμπολ αγάπης" είναι μια τέτοια κίνηση. Ένας οδηγός μάθησης και μεθόδων για την ένταξη παιδιών με αυτισμό στη μαγεία του αθλητισμού και φυσικά στη ζωή. Και ίσως να είναι κάτι ακόμα περισσότερο. Γιατί η συγγραφή ενός βιβλίου έγινε αφορμή για ένα κίνημα ανθρωπιάς και συμμετοχής. 

  Το βιβλίο αυτό με τον τίτλο «Ειδική Καλαθοσφαιρική Αγωγή» αποτελεί μία προσαρμοσμένη προσέγγιση της διδασκαλίας του μπάσκετ, ως επιστέγασμα της μελέτης, της προσωπικής εμπειρίας, της συμμετοχής σε εκπαιδευτικές ημερίδες, της συζήτησης με γονείς και την ανταλλαγή απόψεων με εκπαιδευτικούς.

  Συζητάμε σε αυτό το βιβλίο λοιπόν, για την «Ειδική Καλαθοσφαιρική Αγωγή», για την «Συν+Εκπαίδευση», για τα παιδιά των τμημάτων του «Τζάμπολ της Αγάπης».   Γιατί θέλουμε όσοι συμμετέχουν σε αυτή την διαδικασία, να κοπιάσουμε ώστε όλα τα παιδιά, να περνάνε μαζί τα εμπόδια της διαφορετικότητας και να παίζουν με μία μπάλα του μπάσκετ.

Με μία πορτοκαλί μπάλα που να τα ενώνει σε μία ομάδα, την ομάδα του «Τζάμπολ της Αγάπης»!

 
 Μπράβο στον Ιωάννη Τσουμπρή, καθηγητή φυσικής αγωγής και πατέρα παιδιού με αυτισμό, για αυτήν την προσπάθεια. Τρίποντο στη μάχη για την ένταξη των αυτιστικών στον αθλητισμό, τρίποντο στον αγώνα για την αποδοχή της διαφορετικότητας. ΤΡΙΠΟΝΤΟ στη ζωή!!!
 
πηγή: tzampolagapis.gr