Μήπως ήρθε η ώρα;

Έχεις παιδί με γενετικό σύνδρομο και κουράστηκες; Aισθάνεσαι την ανάγκη να μοιραστείς την αγωνία και τους φόβους σου; Βλέπεις ότι όλα πάνε στραβά και δεν μπορείς να ελέγξεις την κατάσταση; Bλέπεις ότι το παιδί σου εξαντλεί κάθε ενέργεια σου και σε φέρνει πολλές φορές σε απόγνωση;

Πρέπει να ξέρεις ότι δεν είσαι μόνος. Μια ομάδα γονιών με τις ίδιες ανησυχίες αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια της. Έτσι  το  Δεκέμβριο  του  2016  η πρωτοβουλία αυτή απέκτησε σάρκα και οστά και δημιουργήθηκε ο σύλλογος "ΑΓΑΠΗ" Χαλκίδας.

Ο σύλλογος μας αντιπροσωπεύει άτομα με:

  • Aυτισμό (Autism)
  • Σύνδρομο Asperger (Asperger Syndrome)
  • Σύνδρομο Rett (Rett Syndrome)
  • Παιδική Αποδιοργανωτική Διαταραχή (Childhood Dis- integrative Disorder)
  • Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή-μη προσδιοριζόμενη αλλιώς (P.D.D.-N.O.S., Pervasive Developmental Disor- der- not otherwise specified)

καθώς επίσης και όλα τα γενετικά σύνδρομα.

Με μοναδικό σκοπό την προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών μας σε ένα κόσμο μουδιασμένο, κουρασμένο και καχύποπτο βγήκαμε μπροστά και αποφασίσαμε να διεκδικήσουμε το όνειρο μας.

Ένα όνειρο που περιλαμβάνει την δημιουργία Κέντρων Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ), δημιουργία Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ) καθώς επίσης και δράσεων για την ενημέρωση της κοινωνίας όπως Ημερίδες ενημέρωσης, εκδηλώσεις για την αναπηρία και φυσικά δράσεις που ενισχύουν την δύναμη μας όπως Bazaar κ.α.

Το όνειρο θα βγει αληθινό αν αποφασίσουμε όλοι εμείς οι γονείς να συμμετέχουμε ενεργά και να κάνουμε αυτό που μόνα τους τα παιδιά μας δεν μπορούν.

Να διεκδικήσουν και να ζήσουν ισάξια, με τα ίδια δικαιώματα όπως όλοι οι υπόλοιποι.

Αν είσαι ένας από εμάς, αν έχεις στην οικογένεια σου άτομο με Αναπηρία ή αν αισθάνεσαι την ανάγκη να βοηθήσεις στην προσπάθεια μας έλα να μας γνωρίσεις, έλα να μιλήσουμε και να μοιραστούμε την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή, των παιδιών μας και δικιά μας.

Τίποτα δεν είναι αυτονόητο και τίποτα δεν θα μας χαριστεί χωρίς την δικιά μας προσπάθεια. Τα παιδιά μας μεγαλώνουν και έχουν ανάγκες και δικαιώματα. Έστω και μια μέρα χαμένη είναι πολύς χρόνος. Αξίζει να προσπαθήσουμε.