Ο Αγώνας Μιας Αυτιστικής Υψηλής Λειτουργικότητας Από Την Κω

 Η Αλεξάνδρα Λαμπράκη από την Κω δίνει τον αγώνα της για να πραγματοποιήσει τα όνειρα της, η έλλειψη κατάλληλου σχολείου μέσης εκπαίδευσης, για αυτιστικούς υψηλής λειτουργικότητας  στην περιοχή της  όμως, της στερεί το δικαίωμα στην μόρφωση.    Το κείμενο είναι της ίδιας όπως το λάβαμε χωρίς καμιά διόρθωση

Γειά σας σας γράφω αυτό το κείμενο και
Θέλω να σας μιλήσω για την ιστορία μου και με αφορμή αυτή να σας ζητήσω να  κάνετε κάτι για ένα πρόβλημα που υπάρχει εδώ και χρόνια και όσοι ασχολήθηκαν γι ‘ αυτό δεν τα κατάφεραν κι εννοώ για μερικούς κατοίκους της Κω.
Όμως θα σας πω πρώτα για την ιστορία μου για να καταλάβετε για ποιό λόγο θα ήθελα να κάνετε αυτό που σας είπα και γιατί είναι σημαντικό για το Νησί.
Στα 13 μου  διαγνώστηκα  ότι  είμαι  Αυτιστική Υψηλής Λειτουργικότητας. Πήγαινα σε κανονικό γυμνάσιο όμως συνέβαιναν πάρα πολλά γεγονότα επίσης δεν είχα παράλληλη στήριξη για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζω  και αναγκάστηκα να σταματήσω αν και ήθελα να σπουδάσω Νομική .
Δεν υπήρχαν άλλες λύσεις παρά μόνο να μείνω στο παλιό μου σχολείο η να πάω σε κάποιο άλλο για το σχολείο αυτό όμως δεν θέλω να μιλήσω καθόλου.
Ο μόνος λόγος που θέλω να σας πω γιατί σταμάτησα από το Γυμνάσιο που πήγαινα ήταν επειδή ήμουν μέτρια μαθήτρια και πίστευα πως δεν θα μπορούσα να περάσω ποτέ στις εξετάσεις του γυμνασίου για τη τρίτη τάξη .Και ακόμα κι αν πήγαινα σε άλλο σχολείο δεν θα με έπαιρναν επειδή δεν έχω ολοκληρώσει το γυμνάσιο
.Στο προηγούμενο έκανα τη 1η γυμνασίου μισή την επανέλαβα ,και έκανα μετά τη 2α γυμνασίου και αυτή μισή επειδή σταμάτησα. Από τις χρονιές που έκανα στο γυμνάσιο δε μετράνε παρά μόνο σε Εσπερινό Γυμνάσιο και μετά σε Εσπερινό Λύκειο αν γίνεται  για να σπουδάσω Νομική η ότι άλλο θέλω. Έτσι πάω μόνιμα Τρίκαλα . Θα μπορούσα να σπουδάσω κάτι άλλο που δεν αγαπώ  η και να μείνω στη Κω αλλά η Νομική είναι το όνειρο μου από το γυμνάσιο που πήγαινα .
Ο λόγος που θέλω να γίνω δικηγόρος είναι γιατί θέλω να ασχοληθώ με κάτι συγκεκριμένο και θα είμαι η πρώτη στην Ελλάδα αν τα καταφέρω. Συγκεκριμένα θέλω να υπερασπιστώ  και να συμπληρώσω τους νόμους που έχουν πολλές ελλείψεις σχετικά με τις Αναπηρίες.Αυτό που θέλω να σας ζητήσω είναι να γίνει ένα Ειδικό Επαγγελματικό Λύκειο .  Όπως σας είπα δεν το ζήτω για μένα το ζητώ για αρκετά παιδιά που δεν μπορούν να πάνε σε κανονικό λόγω έλλειψης παράλληλης στήριξης αλλά μπορούν να πάνε σε Ειδικό Επαγγελματικό Λύκειο και να δώσουν πανελλήνιες.Δυστυχώς δεν υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον εδώ στη Κω απο τους αρμόδιους για να γίνει κάτι τέτοιο για πολλούς λόγους.
Στη πρώτη περίπτωση όμως  αν γίνει αυτό το σχολείο θα είναι πολύ ευχάριστο αυτό το γεγονός θα χαρώ πολύ και θα κάνει πολύ χαρούμενα αυτά τα παιδιά που θα νιώσουν πως τα όνειρα τους θα πραγματοποιηθούν από τη στιγμή που θα κάνουν τα πάντα για να περάσουν στη σχόλη που θέλουν και θα νιώσουν ότι σε αυτό το μέρος δεν πάνε με το ζόρι η η μόνο από ανάγκη αλλά επειδή το θέλουν και το κάνουν ,ενώ αν αυτό το σχολείο δεν γίνει σύντομα  θα στεναχωρήθω εγω και  ακόμα πιο πολύ, εκείνα τα άτομα πρώτον γιατί αν δε γίνει καθόλου τέτοια παιδιά , 2) μπορεί να μην καταφέρουν να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα και 3 ) αν γίνει αλλά μετά από χρόνια κάποια παιδιά μπορεί να κάνουν τα όνειρα τους πραγματικότητα και κάποια άλλα όχι, όμως και στη δεύτερη και τρίτη περίπτωση  με παρόμοιες συνέπειες.
Γιατί δεν θέλω ότι συνέβη με μένα που δεν είχα άλλη λύση επειδή ήμουν 14 χρονών  ανήλικη  και το σχολείο ήταν υποχρεωτικό , να γίνει και με άλλα παιδιά .Αυτό το σχολείο είναι πολύ σημαντικό για μένα για τα παιδιά,  για τους γονείς και για αυτό το Νησί παρόλο που γενικά οι αρμόδιοι πιστεύουν πως είναι ασήμαντο για πολλούς λόγους όπως η έλλειψη χρημάτων , αλλά υπάρχουν  παιδιά  αλλά και γονείς  που θα ήθελαν να γίνει κάτι τέτοιο τα παιδιά τους να πηγαίνουν σε ένα σχολείο που τα κάνει να περνάνε όμορφα και να μαθαίνουν αρκετά και χρήσιμα πράγματα.
Δεν θέλω τα παιδιά αυτά να μην κάνουν αυτό που θέλουν και να αναγκαστούν να κάνουν κάτι που δεν θα τα κάνει χαρούμενα στη ζωή τους αλλά δυστυχισμένα λόγω τέτοιων εμποδίων . Σας ευχαριστώ πολύ που βλέπετε το μήνυμα μου κι ελπίζω να κάνετε κάτι σύντομα γιατί η Κως πρέπει να αρχίσει να προοδεύει πιο πολύ για να γίνει ένα νησί που θα θέλει να μείνει ο κάθε άνθρωπος.

Ψηφίζεται εδώhttps://secure.avaaz.org/community_petitions/el/theodosis_nikitaras_diadikasies_gia_na_ginei_eidiko_epaggelmatiko_lykeio_sti_ko_1/?fdlvkrb&utm_source=sharetools&utm_medium=facebook&utm_campaign=petition-1172934-diadikasies_gia_na_ginei_eidiko_epaggelmatiko_lykeio_sti_ko&utm_term=dlvkrb%2Bel&fbclid=IwAR2AtDvM7NY0aNtL8x_WBbyepRiofWzwp_sPdjInZuHbpRm9onlJEh0iIhI